sâmbătă, 23 iulie 2011

Top 10 societaţi secrete de-a lungul timpului

   Societati secrete au existat de-a lungul timpului in toate colturile lumii, activitatile lor ascunse, conspiratiile pe care le puneau la cale fiind vazute de catre majoritatea ca actiuni rauvoitoare, indreptate impotriva vointei generale a omenirii. De multe ori membrii societatilor secrete au fost nevoiti sa nege propria apartenenta la respectivele societati, dezvaluirea actiunilor si functionarii acestora fiind urmate de aplicarea unor sanctiuni severe.

Ordo Templi Orientis

        Este o organizatie mistica care a luat nastere la inceputul secolului al XX-lea. Se bazeaza pe ritualuri si practici oculte ca o metoda de descoperire a propriului eu. Se practica ritualuri bizare, grupul concentrandu-se asupra naturii sexuale a individului.

Krypteia

        Vechi "ritual de trecere" pentru tinerii spartani care si-au terminat studiile formale. In momentul implinirii a 18 ani, inarmati doar cu un cutit, acesti tineri erau instruiti sa supravietuiasca prin orice mijloace, in timp ce patruleaza la granite in cautarea revoltelor sau a faradelegilor. Supravietuitorii, putini la numar, erau apoi primiti in randurile armatei spartane.

Fratia Fenian

        Organizatie nationalista irlandeza, dedicata eradicarii dominatiei britanice in Irlanda. Fondata in 1858, dorea sa-si atinga obiectivele prin invadarea teritoriului ocupat de britanici in Canada.

Mâna neagra

        Mâna neagra a fost o societate secreta anti-imperialista fondata in Serbia, in 1912, avand ca scop unirea tuturor popoarelor slave intr-o singura tara. Pentru a-si atinge scopul, grupul a trecut la propaganda anti-austriaca, sabotaje si antrenarea asasinilor pentru a perturba viata politica in interiorul provinciilor aflate sub dominatie austro-ungara. Mana neagra ar fi fost probabil, una dintre societatile secrete uitate astazi, daca nu s-ar fi presupus a fi implicata in unul dintre cele mai mari evenimente ale secolului XX: asasinarea arhiducelui Franz Ferdinand.

Majestic 12

        Majestic 12, este numele de cod al unei societati secrete de oameni de stiinta, lideri militari si oficialitati guvernamentale, care a luat fiinta in 1947, in urma ordinului presedintelui american Harry S. Truman. Scopul acestei societati era de a investiga activitatea OZN, in urma incidentului de la Roswell. Majestic 12 este o parte importanta din teoria conspiratiei conform careia guvernul american ar ascunde informatii cu privire la prezenta si activitatea formelor de viata extraterestra.

Vril

        Vril a fost la inceput o presupusa forma de energie descrisa de Edward Bulwer-Lytton in 1871, intr-o carte, exemplu timpuriu de science fiction, carte pe care unii au acceptat-o ca adevar. In 1960 a existat o teorie a conspiratiei despre o societate secreta numita Vril, ai carei membri credeau in existenta unei rase superioare, traind in interiorul pamantului. Bulwer face referire in cartea sa la oamenii de stiinta ai timpului sau, cum ar fi Faraday sau Darwin, care ar fi cunoscut aceasta forma de energie numita Vril.


Ku Klux Klan

        Ku Klux Klan este numele sub care sunt cunoscute mai multe organizatii rasiste extremiste, dintre care prima a aparut dupa Razboiul Civil American in 1865, in statul Tennessee, S.U.A. Membrii acestor organizatii sustin superioritatea rasei albe si isi exprima adesea prin violenta atitudinea de antisemitism, anticatolicism, sau homofobia.

Societatea Thule

       Societatea secreta Thule, a fost fondata in Munchen, in 1918, ea fiind cea care a pus bazele ideologiei celui de-al Treilea Reich. Ideile de baza fiind superioritatea rasei germanice, dar si identificarea lui Adolf Hitler cu Mesia, de la care se astepta sa duca rasa germanica la suprematia planetara.

Prioria din Sion

        Prioria din Sion, este o societate secreta mitica care planuieste reinstaurarea dinastiei merovingiene in Europa si Ierusalim. Existenta ei a fost speculata si in controversata carte a lui Dan Brown, "Codul lui Da Vinci", in prefata cartii, societatea este presupusa ca fiind reala.

Opus Dei

        Opus Dei este o organizatie religioasa, care functioneaza in interiorul Bisericii Catolice, ordin infiintat in anul 1928 de catre un preot spaniol (Josemaría Escrivá de Balaguer).  Scopul organizatiei este consolidarea convingerilor crestine. Ea subliniaza convingerea ca viata obisnuita poate fi o cale catre sfintenie. In marea majoritate, este formata din laici, care depun un juramant de fidelitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu